Ο Στέλιος Χατζηπετρής γεννήθηκε στον Αγρό το 1936 από φτωχή και πολυμελή οικογένεια.

Μετά το Δημοτικό, φοίτησε στο Απεήτειο Γυμνάσιο, στον Αγρό. Λόγω οικονομικών δυσχερειών,  εργαζόταν από μικρό παιδί τα καλοκαίρια, τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λευκωσία, για να εξασφαλίσει τα δίδακτρά του.  Βοηθούσε επίσης τους γονείς του στα οικογενειακά κτήματα.

Είχε μεγάλη έφεση προς τα γράμματα και ήθελε οπωσδήποτε να σπουδάσει.  Όταν τελείωσε το Απεήτειο Γυμνάσιο το 1955, εργάστηκε για λίγο καιρό στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.  Λόγω των προσόντων που είχε αποκτήσει (Κυπριακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης που το εισήγαγαν οι Άγγλοι, εξετάσεις L.C.C. στη Λογιστική και άλλα μαθήματα), διορίστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία.  Έξι μήνες αργότερα, οι Άγγλοι ανακάλυψαν ότι ήταν….  «τρομοκράτης»  και ότι είχε καταδικαστεί από δικαστήριο σε πρόστιμο £10 γιατί ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση που έγινε στον Αγρό το 1955 εναντίον των Άγγλων, όταν ο ίδιος ήταν τελειόφοιτος  στο Απεήτειο Γυμνάσιο.  Για τους πιο πάνω λόγους, τον απέλυσαν από τη Δημόσια Υπηρεσία.

Κατά την ίδια περίοδο, πέρασε τις εξετάσεις Αccounting Higher και ταυτόχρονα πήρε με αλληλογραφία Δίπλωμα Λογιστικής από τη Σχολή Λογιστικών Σπουδών Κλειαμάκη στην Αθήνα.  Με τα προσόντα αυτά, διορίστηκε καθηγητής Λογιστικής σε ιδιωτικό κολέγιο της Λευκωσίας και αργότερα στο Απεήτειο Γυμνάσιο.  Κατά την περίοδο 1955-59, υπήρξε λαμπρός αγωνιστής του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.  Ήταν γενικός σύνδεσμος του Δυτικού Τομέα Πιτσιλιάς και υπεύθυνος ΑΝΕ Γυναικών του ίδιου Τομέα.  Ήταν επίσης παραλήπτης οπλισμού και ανταρτών.

Μετά το τέλος του Αγώνα, το 1960, παντρεύτηκε τη Μαρούλα Πισσαρίδου από τον Αγρό. Την περίοδο 1960-65 πήρε εκπαιδευτική άδεια και υποτροφία από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, κατόπιν εισήγησης των επιθεωρητών του αλλά και των συναγωνιστών του. Μαζί με τη σύζυγό του, πήγαν στην Αθήνα για σπουδές. Πήρε Πτυχίο της Ανώτατης Σχολής Εμπορικών και Οικονομικών Επιστημών και, ταυτόχρονα, Πτυχίο Δημοσιογραφίας, φοιτώντας το βράδυ.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1965, διορίστηκε και πάλι  στο Απεήτειο Γυμνάσιο.  Το 1967 ο κ. Νίκος Παλλαρής, Διευθυντής του Κολεγίου Λευκωσίας, προσέφερε θέση τόσο στο Στέλιο όσο και στη σύζυγο του, την οποία αποδέχτηκαν. Στο Κολέγιο Λευκωσίας ο Στέλιος εργάστηκε για έξι χρόνια, εκ των οποίων τα τρία τελευταία, ως Διευθυντής, λόγω ασθένειας του κ. Παλλαρή.

Το αποκορύφωμα του εκπαιδευτικού του έργου ήταν η  δημιουργία της Σχολής G C SCHOOL OF CAREERS μαζί με τον κ. Παντελή Ανδρέου.  Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές του με αλληλογραφία και το 1976 πήρε πτυχίο των ‘International Accountants’.  Το 1978 ο κ. Ανδρέου αποχώρησε από τη Σχολή και ο Στέλιος έδωσε όλες του τις δυνάμεις να εκπληρώσει το όνειρό του:  να δημιουργήσει ένα σχολείο που όχι μόνο θα παρείχε άριστη μόρφωση στους μαθητές αλλά και θα παρέδιδε στην κοινωνία ανθρώπους με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Συνέχισε ως Διευθυντής και καθηγητής του G C SCHOOL OF CAREERS μέχρι τον πρόωρο  θάνατό  του, τον Οκτώβριο του 2001.

Στον Αγρό, τη γενέτειρά του, την οποία υπεραγαπούσε, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες, συμμετέχοντας είτε ως πρόεδρος ή ως μέλος σε πολλές επιτροπές και οργανωμένα σύνολα.  Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες είναι:

  1. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγρού, της οποίας σκοπός ήταν η ανάπτυξη της Κοινότητας και η συγκράτηση του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νέων. Ιστορική ήταν η απόφαση της Συντονιστικής να ιδρύσει την Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού Η ΠΡΟΟΔΟΣ, η οποία μεταξύ άλλων έκτισε το Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ.   Πρωτεργάτης και Πρόεδρος της Εταιρείας Αναπτύξεως από της Ίδρυσής της μέχρι και το θάνατό του υπήρξε ο αείμνηστος Στέλιος.
  2. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Αγρού (του σημερινού Συλλόγου Αγροτών και Φίλων Αγρού) και Πρόεδρος για αρκετά χρόνια.  Ένα από τα πολλά έργα του Συλλόγου ήταν η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και Θεάτρου «Κοιλάδα».
  3. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Απεητείου Μελάθρου, που σήμερα στεγάζει τη Στέγη Ευγηρίας και τον Παιδοκομικό Σταθμό.
  4. Πρωτοστάτησε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πιέσεως στη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού στον Αγρό.
  5. Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος, Γραμματέας για πολλά χρόνια και συμπαραστάτης του Αθλητικού Σωματείου ΑΧΙΛΛΕΑΣ Αγρού.

Το ζεύγος Χατζηπετρή απέκτησε δύο παιδιά, τη Ρεβέκκα και τον Αιμίλιο.