ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΔΡ ΑΙΜΙΛΙΟΣ Α. ΣΟΛΩΜΟΥ 

Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Cardiff από όπου απέκτησε τον τίτλο B.A. (Hons) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία και Διδασκαλία της Ιστορίας. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Middlesex, Ην. Βασιλείου.

Εργάστηκε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας όπου διετέλεσε Καθηγητής, Συντονιστής του Τμήματος Ιστορίας, Βοηθός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής. Υπηρέτησε ως Campus Director στο Intercollege Λευκωσίας και ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σήμερα είναι Διευθυντής της Έδρας UNESCO.

Είναι επίσης Λέκτορας στα τμήματα Διεθνών Σχέσεων και Επιστημών Αγωγής. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη διδακτική της Ιστορίας , στην Ανάπτυξη Προγραμμάτων Ιστορίας και στην Ιστορία της Κύπρου. Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, μέλος του Ιστορικού Συνδέσμου Η.Π.A., Επίτιμος Μέλος του Ιστορικού Συνδέσμου Ην.Βασιλείου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διδασκαλίας της Ιστορίας (ΗΠΑ), Αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Μουσείου Λαϊκής Τέχνη Κύπρου, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΙΜΜΕ), όπως και μέλος του Συμβουλίου του Cyprus Centre for Intercultural Studies και πολλών άλλων Συνδέσμων και Οργανώσεων της Κύπρου και του εξωτερικού.

Συμμετείχε σε αριθμό συνεδρίων και σεμιναρίων για τη διδασκαλία της Ιστορίας και την επίλυση συγκρούσεων. Πήρε επίσης μέρος σε Προγράμματα Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δρ. Αιμίλιος Α. Σολωμού έχει εκδώσει αριθμό άρθρων και επίσης επιμεληθεί τις Εκδόσεις των βιβλίων «Colonial Cyprus 1878-1960», «Independent Cyprus 1960-2010», «Νίκος Καζαντζάκης-Εντόπιος και Οικουμενικός» και «Στο περιβόλι τ’ όμορφο της Μαντινάδας», «Η Αρμένικη Γενοκτονία μέσα από τον Κυπριακό Τύπο 1914-1923 με αναφορές και σε προγενέστερες σφαγές», «Κρήτη και Κύπρος, Σταυροδρόμι Λαών και Πολιτισμών», «Τα χωριά της Λάρνακας: Αστέρια που ξεστράτησαν και πέσανε στη γη», «Βιογραφικόν Λεξικόν Κυπρίων 1800-1920», «Ελευθέριος Βενιζέλος: Οραματιστής και Πραγματοποιός», «Βελτιώνοντας το Σχολείο και τη Διδασκαλία σε Συνθήκες Πολιτισμικού Πλουραλισμού».

 

Διεύθυνση: Στέλιου Χατζηπετρή 96, Στρόβολος, Λευκωσία 2057, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 22464400

Ηλ. Διεύθυνση: easolomou@gcsc.ac.cy

 

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ

O Αιμίλιος Χατζηπετρής γεννήθηκε το 1967. Αφότου αποφοίτησε από το G C SCHOOL OF CAREERS το 1985 και αφού υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά, πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1993 και εργάστηκε ως καθηγητής Λογιστικής και ταυτόχρονα ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα στο G C SCHOOL OF CAREERS, ιδιόκτητη Σχολή της οικογένειας Χατζηπετρή.  Το 1998 έγινε Βοηθός Διευθυντής, ενώ ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντα του Διευθυντή μετά το θάνατο του πατέρα του, τον Οκτώβριο του 2001. Από το 2012 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

 

ΤΑΚΗΣ Μ. ΚΛΗΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1951.  Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και Παγκύπριο Οικονομικό Λύκειο.  Το 1970 μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα λογιστικά.  Είναι μέλος του επαγγελματικού σώματος λογιστών – ελεγκτών του Ηνωμένου Βασιλείου Chartered Association of Certified Accountants.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1974 και αφού εργάστηκε για τρία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα επέστρεψε στην Κύπρο το 1977 και άσκησε το επάγγελμα του Εγκεκριμένου Λογιστή – Συμβούλου Επιχειρήσεων.

Διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών από τις 19 Μαρτίου 1999 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003.

Πριν από το διορισμό του ως Υπουργού Οικονομικών διετέλεσε:

   • Ανώτερος συνέταιρος στον Οίκο Ελεγκτών – Συμβούλων KPMG/Μεταξάς Λοιζίδης Συρίμης.
   • Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, στο Συμβούλιο του οποίου υπηρέτησε από το 1991 – 1999. Διετέλεσε επίσης επίτιμος Γραμματέας του Συνδέσμου αυτού.
   • Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού από τον Ιούνιο 1998 – Μάρτιο 1999.
   • Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
   • Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας από το 1988 – 1998.

 

Από τον Απρίλιο 2003 έχει αναλάβει ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων CMK Eurofinance Consultants Ltd, η οποία προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Είναι νυμφευμένος με τη Νάνσυ και έχει 2 παιδιά.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γεννήθηκε στη Ζώδια το 1957. Ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο G.C. School of Careers και, αφότου τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1977 στις καταδρομές, εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου για τρία χρόνια (1977-1980). Προτού ξεκινήσει τις σπουδές του, εργάστηκε στο Λονδίνο στο ελεγκτικό γραφείο Chelepis & Co., Chartered Accountants για 11 μήνες ως Βοηθός Ελεγκτής και στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Accountancy και πήρε τον τίτλο του Chartered Certified Accountant τον Δεκέμβριο του 1984.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε για 14 μήνες (1985) στο ελεγκτικό γραφείο Freeda Milston Cedar Baker, Chartered Accountants στο Λονδίνο ως Ελεγκτής (Audit Senior). Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια (1985-1989) στο ελεγκτικό γραφείο Price Waterhouse, Chartered Accountants ως Ελεγκτής, όπου προάχθηκε σε Επιτηρητής Ελέγχου (Audit Supervisor) το 1986. Δύο χρόνια μετά προάχθηκε σε Διευθυντή Ελέγχου (Audit Manager) για ένα χρόνο, μέχρι την παραίτησή του (1989).

Από το 1989 μέχρι το 2000 διεύθυνε το δικό του λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, όπου εργοδοτούσε συνολικά δεκατρία άτομα προσωπικό. Από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι σήμερα, είναι συνέταιρος στην KPMG.

Κατέχει τον τίτλο Fellow Chartered Certified Accountant FCCA  Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένου Λογιστών Κύπρου, καθώς και μέλος του αντίστοιχου Συνδέσμου Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκπαιδευτικής του Επιτροπής και της Επιτροπής ΦΠΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου αποφοίτων του G C School of Careers, μέλος του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ και μέλος σε αρκετούς οργανισμούς και σωματεία.

Τον Ιανουάριο του 1996 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΡΙΚ όπου επαναδιορίστηκε τον Ιούλιο του 1997 για τριετή θητεία. Την 1η Αυγούστου 2000 διορίστηκε επίσης από το Υπουργικό Συμβούλιο, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης μέχρι την 31η Ιουλίου 2003. Την 1 Σεπτεμβρίου 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Την 1η Ιανουαρίου 2014 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και την 1η Ιουλίου 2016 Αντιπρόεδρος του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Στις 19η Ιανουαρίου 2018 διορίστηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων μέχρι σήμερα.

Είναι επίσης Πρόεδρος του Κύπρο-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Ο ελεύθερος του χρόνος εστιάζεται στην οικογένειά του, στο ποδόσφαιρο και σε άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

 

ΔΕΣΠΩ ΠΑΜΠΟΡΗ

Η Δέσπω Πετρίδου Παμπόρη είναι η Διευθύντρια του G C School of Careers (Γυμνάσιο / Λύκειο) και παράλληλα, η Υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικών του Σχολείου. Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1968 στη Λευκωσία, είναι νυμφευμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίων BSc in Economics και MSc in Business Finance από το πανεπιστήμιο του Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος διπλώματος διδασκαλίας πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Το 1992 εργοδοτήθηκε στο G C School of Careers, και έκτοτε έχει τελέσει καθηγήτρια Οικονομικών, Λογιστικής και Business Studies, ενώ κατά τα πρώτα οκτώ χρόνια εργοδότησής της δίδασκε παράλληλα και το μάθημα μουσικής. Το 1995 ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομικών και το 2003 προήχθη στη θέση της Υποδιευθύντριας. Αναγνωρίζοντας τις εξαίρετες ηγετικές της ικανότητες, ο ιδιοκτήτης και μέχρι τότε Διευθυντής του σχολείου Αιμίλιος Χατζηπετρής, το 2012 τη διόρισε στη θέση της Διευθύντριας του Σχολείου και έκτοτε έχει τη γενική ευθύνη όλων των  θεμάτων που αφορούν το ακαδημαϊκό προσωπικό, τους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους.

Διεύθυνση: Στέλιου Χατζηπετρή 96, Στρόβολος, Λευκωσία 2057, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 22464400

Ηλ. Διεύθυνση: dpetridou@gcsc.ac.cy

 

ΕΛΕΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

Η Έλενα Ιακωβίδου είναι η Υπεύθυνη Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων του G C School of Careers (Γυμνάσιο / Λύκειο) και η Υπεύθυνη της 1ης τάξης του Σχολείου (Head of Year 1). Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1970 στη Λευκωσία, είναι νυμφευμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου BA in English Language and Linguistics του University of Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1992 εργοδοτήθηκε στο G C Institute of Careers ως καθηγήτρια Αγγλικών και ένα χρόνο αργότερα στο G C School of Careers, στο οποίο φοίτησε και ως μαθήτρια (απόφοιτος 1989). Το 2005  προήχθη στη θέση της Υπεύθυνης Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων του Σχολείου και υπό αυτή της την ιδιότητα, έχει τη γενική ευθύνη των θεμάτων που αφορούν τις σχολικές εκδηλώσεις, τις απογευματινές δραστηριότητες (ομίλους), τις σχολικές εκδόσεις, τις εκδρομές και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Σχολείου.

Διεύθυνση: Στέλιου Χατζηπετρή 96, Στρόβολος, Λευκωσία 2057, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 22464400

Ηλ. Διεύθυνση: eiacovidou@gcsc.ac.cy

 

ΑΚΗΣ ΛΥΣΙΩΤΗΣ

Ο Άκης Λυσιώτης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1959.  Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς, όπου διέμενε η οικογένειά του, και ακολούθως στην επτατάξια σχολή Terra Santa απ’ όπου και αποφοίτησε το 1978.

Τελειώνοντας την στρατιωτική του θητεία το 1980, προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου όπου και εργάσθηκε μέχρι το 1985 και ακολούθως στην Arab Bank Λευκωσίας ως υποδιευθυντής. Το 2008 η Arab Bank είχε εξαγορασθεί από την Τράπεζα Πειραιώς Ελλάδος η οποία το 2017 μετονομάσθηκε σε Astrobank Ltd.

Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής του καριέρας έχει εργασθεί σχεδόν σε όλα τα τμήματα της τράπεζας κατέχοντας διευθυντική θέση και έχει παρακολουθήσει πάμπολλα σεμινάρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Είναι νυμφευμένος με τη Χριστίνα με την οποία απόκτησαν δυο αγόρια καθώς επίσης και δύο εγγόνια.

Συμμετέχει σε πολλές και διάφορες εκδηλώσεις με κοινωφελείς σκοπούς.