Πριν μερικά χρόνια μια παρέα παιδιών, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για το διάβασμα, δημιουργήσαμε τον διαδικτυακό όμιλο “Διαβάζω βιβλία γιατί μ’ αρέσει”. Νιώθαμε την ανάγκη να φωνάξουμε στον κόσμο πως ναι διαβάζουμε, γιατί μας αρέσει. Όχι γιατί μας το επιβάλλει το σχολείο, όχι γιατί μας πιέζουν στο σπίτι, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί απλά και μόνο μας αρέσει. Αυτή τη φωνή μας προβάλαμε μέσα από διάφορες δράσεις, με μοναδικό σκοπό να προωθήσουμε την υπέροχη συνήθεια ανάγνωσης βιβλίων.

Μα όταν διαβάζεις βιβλία, είναι δύσκολο να μην είσαι ο ίδιος δημιουργικός και να μην αναζητάς την αποτύπωση των δικών σου σκέψεων και προβληματισμών στο χαρτί. Λίγο, λοιπόν, λόγω της ανάγκης έκφρασης και δημιουργίας, λίγο λόγω του εγκλεισμού, τον οποίο αιφνίδια μας επέβαλε η πανδημία, πήραμε άλλοι χαρτί και μολύβι, άλλοι πληκτρολόγια και υπολογιστές κι αρχίσαμε να γράφουμε για όλα όσα μας προβληματίζουν, για όλα όσα ζούμε ή για όλα όσα θα θέλαμε να ζούμε. Γράφουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε, την τέχνη που μας εμπνέει, την επικαιρότητα που συχνά μας φοβίζει. Γράφουμε και σχεδιάζουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Αυτές τις δικές μας στιγμές αποτυπώνουμε σ’ αυτό το κοινό σχολικό ημερολόγιο, σ΄αυτό το δικό μας μαθητικό ιστολόγιο.

Για δήλωση ενδιαφέροντος, αλλά και για σχόλια, εισηγήσεις, παρατηρήσεις επικοινωνήστε με την υπεύθυνη καθηγήτρια του ομίλου μας, κ. Στέλλα Κουτσογιάννη Παντελή ([email protected]).