Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων είναι διαμορφωμένο με βάση την ηλικία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των παιδιών.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο ή/και δομημένο παιχνίδι, περιόδους διδασκαλίας, υπαίθριες δραστηριότητες και διαλείμματα για φαγητό, παιχνίδι και ξεκούραση.

 

Γλώσσες

Η γλώσσα διδασκαλίας σε όλες τις τάξεις είναι η ελληνική. Έμφαση δίνει το Σχολείο μας και στη διδασκαλία των αγγλικών παρέχοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν πολύ καλή προφορική και γραπτή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μη χρειάζεται να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα μαθήματα το απόγευμα.

 

Μαθήματα

Παρέχεται ευρεία μόρφωση, με τη διδασκαλία μεγάλης ποικιλίας μαθημάτων με τρόπο που να ενθαρρύνεται η αυτοπεποίθηση, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη. Επιπλέον, τα μαθήματα σχεδιάζονται με τρόπο που να βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν γνωστικές, γλωσσικές, κοινωνικές, συναισθηματικές και κινητικές δεξιότητες.

Στις περιόδους μαθημάτων, τα παιδιά διδάσκονται Γλωσσική Αγωγή, Μαθηματικά, Αγγλικά, Φυσικές Επιστήμες, Μουσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Εικαστικές Τέχνες, Περιβαλλοντική Αγωγή, Αγωγή Υγείας και Κοινωνικές Σπουδές. Τα παιδιά της Προδημοτικής τάξης παρακολουθούν μια περίοδο την εβδομάδα και το μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και παράλληλα λαμβάνουν μέρος σε δραστηριότητες Ρομποτικής. Στις ώρες διδασκαλίας συμπεριλαμβάνονται επίσης τα παραμύθια, το κουκλοθέατρο, η μαγειρική, το θεατρικό παιχνίδι και η ποίηση.

Στο ελεύθερο ή/και δομημένο παιχνίδι τα παιδιά ασχολούνται με κοινωνικές-συνεργατικές-δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, πλαστική, κολλάζ, υπόδυση ρόλων, πειραματισμοί, παρατηρήσεις, δραστηριότητες αναδυόμενου αλφαβητισμού, μαθηματικών και αγγλικών, δραστηριότητες καλλιέργειας δεξιοτήτων, δραστηριότητες στις μόνιμες γωνιές, δραστηριότητες στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς επίσης και το διάλειμμα, γίνονται στην εξωτερική αυλή του Νηπιαγωγείου, πάντα κάτω από την επιτήρηση των νηπιαγωγών και σχολικών βοηθών.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Σχολείου, θρησκευτικού, εθνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα (εκκλησιασμός, εθνικές και θρησκευτικές γιορτές, εκδρομές, πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις, κ.τ.λ.).

 

Κατ’ οίκον εργασία

Θεωρείται απαραίτητο να αντιληφθούν όλοι από νωρίς την έννοια της κατ’ οίκον εργασίας. Ιδιαίτερα στα παιδιά της Προδημοτικής, δίνεται σχεδόν καθημερινά κατ’ οίκον εργασία, η διεκπεραίωση της οποίας δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά. Κατ’ οίκον εργασία δίνεται και στα παιδιά του Νηπιαγωγείου, η διεκπεραίωση της οποίας δεν ξεπερνά τα δέκα λεπτά.

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Βασικός σκοπός της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι να ενθαρρύνει το παιδί να αγαπήσει τα βιβλία και να αναπτύξει θετική στάση προς αυτά. Όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Προδημοτικής παίρνουν μία φορά την εβδομάδα ένα αγγλικό και ένα ελληνικό παραμύθι για ανάγνωση και επεξεργασία.